Bezprostředně po přípravě v její chuti dominuje hořkost, kterou získala tmavším pražením. Ta během chvilky ustoupí a postupně se v kávě začne objevovat oříškový nádech. Při použití 175 ml vody má velmi intenzivní chuť, zjemnit si ji můžete použitím většího množství vody při přípravě, nebo mlékem. Kávu Brazil Minas Gerais doporučujeme konzervativním kafařům, kteří mají rádi výrazné chutě s hořkým nádechem. O kávě ve filtru Filtrovanou kávu si tak hravě připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu. Díky malému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti je tím nejlepším kávovým parťákem do míst, kde nemáte stejné vybavení na přípravu kávy jako doma. Jak na přípravu Že k přípravě vám stačí pouze horká voda a hrnek rozhodně není nadsázka. Jak na to? Rozbalte obal a vytáhněte filtr s kávou Zatřeste filtrem a odtrhněte jeho horní část podél nápisu Open Rozložte a nasaďte na hrnek Postupně nalévejte 175 ml horké vody (92 °C) až po okraj filtru Počkejte, až káva zcela překape do hrnku Z jednoho filtru si připravíte 150 – 200 ml kávy podle toho, jak intenzivní chuti chcete dosáhnout. Přípravu zvládnete raz dva. Zabere vám max. 3 minuty. Káva je balená jednotlivě do recyklovatelného sáčku naplněného dusíkem. Dusík kávu chrání před světlem, vlhkostí, zabraňuje jí v oxidaci a uchovává ji čerstvou.
Země původu |
Brazílie |
Chuť |
Hořká |
Stupeň pražení |
Tmavé |
Typ kávy |
Arabica |
Metoda zpracování |
Suché (natural) |
Chuťový profil |
Čokoládový |
Region |
Minas Gerais |
Velikost balení |
5 x 10 g |
Hmotnost |
200.000g |